Bioresonanca

logo2

 

 

Kaj je bioresonanca

Razvoj fizike v 20. stoletju je prinesel novo področje fizike – biofiziko. Osnove bioresonančne terapije temeljijo prav na spoznanjih biofizike in kvantne mehanike, po katerih je energija osnova vsega, materija pa je le zgoščena energija in zato vsaka snov, celica, organ, virus ali bakterija sevajo energijo, ki ima specifično valovno dolžino ali frekvenco z lastnimi značilnostmi (frekvenčni vzorec). Vse je v nihanju: zemlja, človek, organi …  pljuča na primer nihajo drugače, kot jetra in obolelo tkivo niha drugače kot zdravo tkivo.

 

12

 

Velika sposobnost samozdravljenja, ki jo ima telo, postane ogrožena, ko nanj dalj časa deluje preveč obremenitev. Ljudje smo vse bolj obremenjeni s kemičnimi dodatki iz hrane, sevanji, zdravili, stresom, elektrosmogom in številnimi drugimi za zdravje škodljivimi dejavniki. Zato samozdravilne sposobnosti telesa oslabijo. Škodljive snovi zato začnejo ovirati komunikacijo med celicami, ki je odločilnega pomena za ohranjanje zdravja. V zdravem telesu celice komunicirajo s hitrostjo svetlobe in si informacije izmenjujejo preko točno določenih frekvenc, izmenjava teče neovirano in vsaka celica lahko izpolni svojo nalogo. Obremenilni frekvenčni vzorci škodljivih snovi motijo komunikacijo med celicami in s tem porušijo ravnovesje v telesu, neravnovesje pa vodi v bolezen.

 

V bioresonanci se na telo gleda holistično. Princip zdravljenja je zasnovan na temelju tradicionalne kitajske medicine. Z bioresonanco se ne zdravi simptomov, ampak se poišče izvor obolenja in se nanj deluje direktno.

 

Kako deluje

V 70. letih dvajsetega stoletja je nemški zdravnik dr. Franz Morell skupaj z inženirjem Erichom Raschejem razvil prvo napravo za BRT. Z razvojem računalniške tehnologije pa so razvili učinkovite naprave, kot je aparat BICOM. Pacienta s posebnimi prevodnimi elektrodami vključimo v kibernetski meritveni krog (pacient-elektroda-BICOM aparat-elektroda-pacient). Bioresonančni aparat BICOM beleži pacientova lastna nihanja in jih s posebnimi visokospecifičnimi filtri loči na fiziološka in patološka. Fiziološka nihanja prek elektrod okrepljena vrne v telo, patološka nihanja pa vrne namenoma spremenjena: lahko so oslabljena, izničena ali v obliki zrcalne slike. Tako spremenjene informacije nihanja iz BICOM aparata prek dovodnega elektrodnega kabla pripeljemo v elektrodo, ki je običajno nameščena na hrbtu. Telo sprejme signal in s poslanim terapevtskim nihanjem preide v resonanco. Telo se odzove s spremenjenimi nihanji, ki jih aparat zabeleži, in pošlje nazaj v telo druge frekvence ter energetske vzorce. Le-ti ponovno postanejo vhodni signali in tako dalje. Vse to se dogaja z izjemno hitrostjo – mnogokrat, neštetokrat v sekundi. Tako lahko bolezenska motilna nihanja oslabimo ali jih odstranimo, zdrava nihanja pa okrepimo. Sprememba informacij nihanj v telesu vpliva na biokemične presnovne procese.

Kaj odpravljamo z bioresonančno terapijo

Z bioresonanco odpravljamo:

– alergije,

– bolečinske simptome in športne poškodbe,

– težave s prebavili,

– bolezni dihal,

– bolezni sklepov in hrbtenice

– toksične, virusne in bakterijske obremenitve,

– glivične obremenitve (kandida),

– hormonske motnje,

– obolenja ščitnice,

– nevrološke težave

– otorinolaringološke težave,

– urološke težave,

– oslabelost imunskega sistema,

– vegetativno-somatske težave,

– drugo.

 

 

Posebne bioresonančne terapije:

– hujšanje s stimulacijo akopresurnih točk,

– razstrupljanje telesa,

– stimuliranje vitalnosti,

– odvajanje od kajenja.

 

Pomembno

Če želimo doseči uspeh z BRT je sodelovanje pacienta pri bioresonančni terapiji zelo pomembno. Potrebno je piti mnogo čiste vode, uživati polnovredno hrano, se držati predpisane diete, omogočiti telesu zadosti gibanja in zadostno količino spanja, opraviti zobozdravniške in druge preglede in podobno. Vse to je enako pomembno, kot so pomembne terapije z BICOM aparatom.

Tudi najboljša metoda z najboljšim terapevtom ne bo imela uspeha, če se bo pacient še naprej zatekal k uživanju hitre prehrane, sladkarijam, kajenju in ne bo nič spremenil v obstoječih razvadah. Veliko odgovornost za uspeh terapije nosi torej pacient sam. Prav zato kljub izjemnim uspehom bioresonančne terapije na splošno, za posameznika ni nobenih zagotovil, da bo uspešna.

 

Uspeh z bioresonančno terapijo

Prikaz uspešnosti zdravljenja alergij (v%)

(6 mesecev po opravljeni in zaključeni terapiji) :

 

83,0 % – Na alergen smo odporni in ga prenašamo brez reakcij.

11,0 % – Pojavi alergije so še prisotni, vendar bistveno manj izraziti.

4,5 % – Uspeh terapije ni viden ali pa se je po začetnem izboljšanju ponovno pojavila ista alergija, vendar so pri tej skupini bile brez izjeme ugotovljene napake v fazi zdravljenja (karenca).

1,5 % – Vmes ni prišlo do ponovnega stika z alergenom.

 

 

Priprava na terapijo

V času obiskovanja terapij ne jejte svinjskega mesa ali klobas, kajti le-ti obremenjujejo vaš limfni sistem.

Jejte čim manj sladkarij, saj sladkor škoduje črevesnim bakterijam in podpira s črevesjem povezane bolezni.

V času terapije pijte veliko navadne, nemineralne vode, 1.5 do 2 litra na dan! Voda z manj minerali veže nase škodljive snovi, ki se sproščajo med terapijo. Zato je navadna voda idealna pijača za razstrupljanje.

Vsaj 6 ur pred in po terapiji se morate odreči kavi in alkoholu.

Utrujenost po terapiji, občutki toplote ali mraza ter rahle vrtoglavice so odzivi na terapijo in večinoma hitro izzvenijo.

 

Potek terapije

Pacient se udobno namesti v stolu ali ležalniku poleg BICOM aparata. Z nebolečim testnim postopkom terapevt ugotovi ali so prisotne netolerance, če so določeni organi oslabljeni in ali imajo toksične snovi negativen vpliv na telo. Na ta način terapevt v večini primerov hitro ugotovi najpogostejši vzrok težav.

Na podlagi diagnoze terapevt ve, katere obremenitve organizem najslabše prenaša in kakšna terapija je potrebna. Terapija je prijetna in popolnoma brez bolečin. Na telo se namestijo dovodne in odvodne elektrode, ki so povezane z aparatom. Te elektrode imajo nalogo, da nihanja našega telesa iz določenih tkiv ali organov sprejmejo in elektromagnetna nihanja telesa ali snovi preko kabla privedejo v BICOM aparat (v kablih ni nobenega električnega toka), ki jih glede na programske nastavitve spremeni in spremenjena terapevtska nihanja iz aparata vrača nazaj pacientu. Ko so elektrode nameščene, terapevt nastavi različne terapevtske programe. Terapije potekajo različno dolgo, posamezne terapije večinoma med 15 – 30 minut.

Po končani terapiji mora pacient takoj popiti čim več vode.

Cilj terapije

Cilj je telesu posredovati »zdravilni impulz« in ga s tem podpirati pri zdravljenju in normalizaciji presnovnih procesov.

Če povemo drugače: cilj bioresonačne terapije je ponovna vzpostavitev sposobnosti telesa, da krmili lastne procese. Človeško telo si je tako ponovno sposobno samo pomagati. Ta metoda torej ni usmerjena na zdravljenje oziroma preprečevanje simptomov, ampak pospešuje samozdravljenje organizma kot celote.

Leave a Reply

Your email address will not be published.